Natteravne skal ikke længere kun dele kondomer ud

Natteravne skal ikke længere kun dele kondomer ud

17-02-2016
Kære Natteravne.

”Natteravnene skal ikke længere kun dele kondomer ud og skabe tryghed i nattelivet i København. De skal også hjælpe de unge, hvis de ikke bliver lukket ind på et diskotek og føler sig forskelsbehandlet på grund af deres etnicitet eller andre forhold. Det foreslår Venstre, Konservative og Liberal Alliance som et af flere alternativer til de radikales forslag om at sende undercoveragenter ud i nattelivet for at afsløre og dokumentere diskrimination.”

Sådan lød en overskrift i Politikken i mandags. Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der sidder i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Københavns Kommune, konkretiserer det således i Politikken: ”Natteravnene har de unges fortrolighed, så det er oplagt at bruge dem som mægler mellem de unge og dørmændene”.
Artiklens indhold er senere fulgt op af  indslag på P4 København og TV2 Lorry i går. Især disse indslag er af nogle tolket som om, Natteravne nu skal i gang med at kontrollere og dokumentere eventuel diskrimination. 

Det skal vi ikke..!

Om Cecilia Lonning-Skovgaard med udtalelsen …. ”Natteravnene har de unges fortrolighed, så det er oplagt at bruge dem som mægler mellem de unge og dørmændene”, konkret mener, at Natteravnene nu skal dokumentere og kontrollere eventuel diskrimination, må være et spørgsmål om tolkning. Udsagnet kan tillige være taget ud af en helhed. Muligheden for at fejltolke politikerne bliver desværre nemmere, når Radioindslaget i går eftermiddag indleder med … ”Natteravnene skal … ” og først et stykke henne i udtalelsen siger … ”foreslår …”.

Politikerne udtaler også, at de gerne vil i dialog med Natteravnene. En sådan dialog tager vi gerne, ligesom Natteravnehold på gaden naturligvis hjælper unge med et godt råd, hvis de oplever sig diskrimineret. Ganske som vi hjælper i enhver anden situation, hvor unge ønsker et godt råd fra Natteravnene.

Pressens omtale og udlægning af denne politiske diskussion i Københavns Kommune viser også, et politisk spil om løsning af en udfordring. Dette har så desværre også gjort, at flere har tolket det som om, forslaget allerede er virkelighed eller bliver virkelighed

Husk derfor venligst på, at fordi det står i avisen, behøver det ikke at blive sådan. 

Skulle I være i tvivl, så er vi aldrig længere væk end en mail eller en telefonopringning, som kan af- eller bekræfte historien.

Venlig hilsen 
Natteravnenes Landssekretariat